KONINKLIJKE BELGISCHE KLUB VAN DE FRANSE BULLDOG

Officiële rasvereniging - KKUSH nr. 348 - Gesticht in 1937

Welkom...

De Koninklijke Belgische Klub van de Franse Bulldog (K.B.K.F.B.) , aangesloten bij de Koninklijke Kynologische Unie St Hubertus,onder het nr. 348 en opgericht in 1937, is de enige erkende rasvereniging voor de Franse Bulldog in België.

 

Onze rasvereniging zet zich in voor het welzijn en het behoud van zowel de uiterlijke als innerlijke eigenschappen van de Franse Bulldog. Daarnaast proberen wij d.m.v. organisatie van diverse evenementen (algemene ledenvergadering,wandeling, clubmatch met CAC en jonge honden- en veteranendag) liefhebbers, fokkers, en sympathisanten van de Franse Bulldog samen te brengen. Elk jaar heeft de Club voor u 4 activiteiten in petto ! Daar vindt er onderlinge uitwisseling plaats van informatie, ervaringen, onderzoeksresultaten, en besluitnames over de Franse Bulldog.

 

De Franse Bulldog is niet echt een goedkope hond, maar dat komt door allerlei factoren (o.a. dure dekkingen, kostprijs voor een keizersnede, gemiddeld laag aantal pups per nest). Onze Club werkt met een verkoopscontract en alle leden-fokkers dienen een erecode voor de fok te onderschrijven om pupbemiddeling te verkrijgen. Iedere fokker kiest vrij zijn verkoopprijs.

 

De Franse Bulldog is een "grote" hond in een "kleine" verpakking. Lief, aanhankelijk, zelfverzekerd, grappig en doortastend : dit zijn slechts enkele karakteristieke eigenschappen van dit prachtig ras. Met zijn typische "vleermuisoren", atletische bouw en donkere kraaloogjes is de Franse Bulldog in vele opzichten een unieke verschijning.  Voeg daar vervolgens toewijding en onuitputbare vriendschap aan toe én zie daar :

 

DE IDEALE GEZELSCHAPSHOND !

 

Denkt u erover een Franse Bulldog te kopen ? Contacteer altijd eerst de rasvereniging ! Voor meer informatie over onze Club, onze activiteiten en/of eventuele aanschaf van een pup, kunt u contact opnemen met Mevr. Linda Michiels.

 

 

 

Veel surfplezier op onze website !