KONINKLIJKE BELGISCHE KLUB VAN DE FRANSE BULLDOG

Officiële rasvereniging - KKUSH nr. 348 - Gesticht in 1937

Welkom...

De Koninklijke Belgische Klub van de Franse Bulldog (K.B.K.F.B.) , aangesloten bij de Koninklijke Kynologische Unie St Hubertus,onder het nr. 348 en opgericht in 1937, is de enige erkende rasvereniging voor de Franse Bulldog in België.

 

Onze rasvereniging zet zich in voor het welzijn en het behoud van zowel de uiterlijke als innerlijke eigenschappen van de Franse Bulldog. Daarnaast proberen wij d.m.v. organisatie van diverse evenementen (algemene ledenvergadering,wandeling, clubmatch met CAC en jonge honden- en veteranendag) liefhebbers, fokkers, en sympathisanten van de Franse Bulldog samen te brengen. Elk jaar heeft de Club voor u 4 activiteiten in petto ! Daar vindt er onderlinge uitwisseling plaats van informatie, ervaringen, onderzoeksresultaten, en besluitnames over de Franse Bulldog.

 

De Franse Bulldog is niet echt een goedkope hond, maar dat komt door allerlei factoren (o.a. dure dekkingen, kostprijs voor een keizersnede, gemiddeld laag aantal pups per nest). Onze Club werkt met een verkoopscontract en alle leden-fokkers dienen een erecode voor de fok te onderschrijven om pupbemiddeling te verkrijgen. Iedere fokker kiest vrij zijn verkoopprijs.

 

De Franse Bulldog is een "grote" hond in een "kleine" verpakking. Lief, aanhankelijk, zelfverzekerd, grappig en doortastend : dit zijn slechts enkele karakteristieke eigenschappen van dit prachtig ras. Met zijn typische "vleermuisoren", atletische bouw en donkere kraaloogjes is de Franse Bulldog in vele opzichten een unieke verschijning.  Voeg daar vervolgens toewijding en onuitputbare vriendschap aan toe én zie daar :

 

DE IDEALE GEZELSCHAPSHOND !

 

Denkt u erover een Franse Bulldog te kopen ? Contacteer altijd eerst de rasvereniging ! Voor meer informatie over onze Club, onze activiteiten en/of eventuele aanschaf van een pup, kunt u contact opnemen met Mevr. Linda Michiels.

 

 

 

Veel surfplezier op onze website !

 

Geachte leden,

 

Langs deze weg willen we u informeren dat de heer Freddy Vidts zijn functie als secretaris van de K.B.K.F.B.  per einde van het jaar zal neerleggen. Derhalve zijn wij op zoek naar een geschikte kandidaat die deze taak op een goede en consistente manier kan invullen. We zijn daarbij op zoek naar een dame of heer die ook over voldoende tijd en kennis beschikt want een secretariaat beheren kan een tijdrovende bezigheid zijn. Verder vragen wij iemand die goed kan samenwerken, flexibiliteit, inlevingsvermogen, integriteit, nauwkeurigheid en teamgeest. Dus als u denkt over met name deze eigenschappen te bezitten dan nodigen wij u van harte uit om zich kandidaat te stellen voor deze komende vacante positie binnen de gelederen van de K.B.K.F.B.

 

U kunt uw kandidatuur naar believen indienen bij het huidige secretariaat of één van de overige bestuursleden.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Dimitry Van Raamsdonk

 

_____________________________________________________________________________________________________________________